13 February 2015

Perheen sisustustyönjako


Talo Luckista liikkeelle lähtenyt hauska perheen sisustustyönjakoa kartoittava haaste kulkeutui minulle Zubi's Corner -blogin Suvin lähettämänä. Kiitos haasteesta - tässä tulee nyt karuja paljastuksia sisustustyrannin huushollista ;)
 

Questo post è purtroppo solo in finlandese. / Sorry, this post is only in Finnish.

1) Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?

Puolisoni on luovuttanut ihan suosiolla kotiemme sisustussuunnittelupuolen minun vastuulleni. Tosin hän kommentoi aina välillä viikkojen kypsyttelyn jälkeen syntyneitä nerokkaita ideoitani tyrmäämällä ne heti kättelyssä ja vetäisemällä hihasta jonkin sekunnin murto-osassa syntyneen vastaehdotuksen.

2) Jos vastasit ei: Toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisustukseen? Ja jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

Olisi tietysti mukavaa, jos sisustusratkaisuja voisi pohtia ja ideoida yhdessä, mutta jos toiselle osapuolelle sisustusasiat eivät ole kovin tärkeitä ja itsellä ne pyörivät jatkuvasti mielessä, nykytilanne taitaa kuitenkin olla varsin toimiva. Toisaalta puoliso kyllä auttaa välillä ideoitteni toteutuksessa, joten osallistuu hän sisustusprojekteihin sentään jotenkin .3) Eroavatko makunne toisistaan?

Miehen määritelmän mukaan sisustusmakumme ovat "yhteensopivat", mitä se sitten tarkoittaakin. Kumpikin on kyllä sillä kannalla, että uusia hankintoja tehdessä pyritään valitsemaan tuotteita, jotka ovat laadukkaita, klassisia ja pitkäikäisiä.
 
4) Riitelettekö sisustusratkaisuista?


Ks. kysymys 1. Ideantyrmäystilanteissa saatan joskus vetää hetkeksi herneen nenään ennen kuin ryhdyn työstämään ideaa uuteen malliin tai perustelemaan puolisolle syitä oman ratkaisumallini ylivoimaisuudelle.
 
5) Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä vai erikseen?


Isoista hankinnoista päätetään luonnollisesti yhdessä, mutta ihan jokaisesta pikkujutusta ei todellakaan, vaan niistä päättää allekirjoittanut.


6) Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän?

Minä olen aika huono tekemään kompromisseja sisustuksen suhteen, joten mies varmasti joustaa enemmän. Toisaalta puoliso on kuulemma enimmäkseen ihan tyytyväinen siihen, että vaimo hoitaa sisustuspuolen ja kotona on viihtyisää.
 
7) Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä, vai mietitkö hiovasi puolison maun paremmaksi/ toisenlaiseksi? 


Mies asui tavatessamme kalustetussa opiskelijoiden kimppakämpässä, joten sisustustyyliä ei juuri päässyt arvioimaan. Sen sijaan olen kyllä aina pitänyt miehen italialaisesta tyylikkään rennosta pukeutumistyylistä.


Lisään vauhtiin päästyäni vielä loppuun yhden lisäkysymyksen, koska perheessämme sisustaa minun ja puolison lisäksi pari muutakin henkilöä.

8) Kuka päättää lasten huoneiden sisustuksesta?

Kun lapset olivat pienempiä, lastenhuoneen sisustus oli tietysti pelkästään äidin vastuulla, mutta nykyään kaikista sisustusratkaisuista neuvotellaan tyttärien kanssa eikä muutoksia tehdä ilman heidän hyväksyntäänsä. Kuopuksen kanssa esimerkiksi oli juuri tiukka keskustelu siitä, pitikö yksi taulu ripustaa pari senttiä ylemmäs vai alemmas.

En lähetä haastetta nyt kenellekään erityisesti, mutta tarttukaa kiinni, jos innostutte miettimään aihetta!

10 comments:

 1. Aika samanlaiset kuviot kuin meilläkin! Ainoa, johon en yhdy on tuo miehen italialainen tyylikkään rento pukeutuminen =D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No eikö olekin! Melkein olisin voinut kuitata koko haasteen linkillä sinun vastauksiisi :D

   Delete
 2. Meillä myös tuohon malliin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saattaa olla aika yleinen työnjako ;) Joko teillä on muuten tyttärillä omia tiukkoja mielipiteitä oman huoneen sisustuksen suhteen vai saatko vielä tehdä ratkaisut itse?

   Delete
  2. Muutama kipakka keskustelu on jo Esikoisen kanssa käyty.
   Minä vielä teen päätökset, mutta pallini taitaa heilua jo ;).
   Itse asiassa tyttöjen huoneen sisustus on kesken, johtuen nukkumisjärjestelyistä.
   Asiaa pitää alkaa työstämään lähiaikoina.

   Delete
  3. Se on sitten menoa, paras olla nopea, jos aiot vielä tehdä tärkeitä valintoja oma maun mukaan :D

   Delete
 3. Kiva kun tartuit haasteeseen!

  Tämä kuulosti aika tutulta:
  "...kommentoi aina välillä viikkojen kypsyttelyn jälkeen syntyneitä nerokkaita ideoitani tyrmäämällä ne heti kättelyssä ja vetäisemällä hihasta jonkin sekunnin murto-osassa syntyneen vastaehdotuksen"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos itsellesi! Mielenkiintoista kuulla, että muutkin miehet harrastavat tuota ;)

   Delete
 4. Kiva, kun osallistuit haasteeseen. Hauska kuulla, kuinka eri bloggajat perheineen päättää kodin sisustuksesta. Ps. Pidän kovasti blogistasi. Terveisin, Heidi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentista, Heidi <3 Ja kiitos, kun keksit näin hauskan haasteen :)

   Delete