(FI) Hyvää italialaista ruokaa, erinomaista viiniä, herkullista suklaata ja upeaa designia - niistä aineksista oli meidän viime Hampurin reissu tehty. Design-osuudesta olenkin jo kertonut aiemmin täällä ja täällä, mutta nyt seuraa pari vinkkiä Hampuriin menijöille. Aloitetaan ruokapuolesta, sillä söimme herkullisen lounaan italialaisiin ja etenkin sisilialaisiin viineihin erikoistuneessa ristorante Gallo Nerossa, joka on oikea viininystävän mekka. Innokkaimmat (ja lämminverisimmät) viininharrastajat voivat vaikka syödä illallista enotecan puolella viinikylmiössä arvoviinien vieressä, sillä siellä sijaitsee ensimmäisen kuvan ruokapöytä. Kuten huomaatte, intohimoinen suhde viineihin näkyy kaikkialla ravintolan sisustuksessa. Kauniista antipasti-annoksista muistin ottaa kuvan, mutta herkulliset pääruoat katosivat parempiin suihin ennen kuin ehdin kaivaa kameraa esille.
Gallo Nerosta jatkoimme opastetulle kierrokselle Chocoversumiin eli suklaamuseoon. Chocoversum on siitä kiva kohde, että se on kiinnostava sekä lapsille että aikuisille. Museossa käydään läpi koko suklaan valmistusprosessi ja kierroksella sai maistaa suklaata valmistuksen eri vaiheissa ja valmistaa oman suklaalevyn haluamillaan mausteilla. Kuvaaminen museossa oli aika hankalaa, mutta sain sentään ikuistettua pari suklaanvalmistuskonetta ja putkilot, joissa näkyy tumman suklaan ja maitosuklaan ero. Me osallistuimme saksankieliselle kierrokselle, mutta niitä järjestetään myös englanniksi. Kierroksen jälkeen voi tietysti vielä ostaa museon myymälästä muita suklaaherkkuja omatekoisen levyn lisäksi.
Täällä blogissa on nyt vähän hiljainen päivätystahti siitä syystä, että olen ollut jo viikon flunssainen ja olo tuntuu joka päivä melkein edellistä kurjemmalta. Toivottavasti suunta pian vaihtuu ja olo alkaa lähipäivinä olla vähän pirteämpi...
(IT) Buon cibo italiano, ottimo vino, delizioso cioccolato e bellissimo design - ecco gli ingredienti del nostro ultimo viaggio ad Amburgo. Ho già parlato di ciò che riguarda il design ma ora do un paio di consigli sui posti da visitare ad Amburgo. Cominciamo dal cibo perché abbiamo pranzato davvero bene al ristorante Gallo Nero che ha anche un'enoteca con ottimi vini italiani. I più entusiasti (e meno freddolosi) possono addirittura cenare in una cantinetta vetrata di vini accanto alle bottiglie di vini preziosi, perché il tavolino della prima foto si trova lì dentro. Come vedete, la dedizione ai vino è visibile dovunque nel ristorante. Sono riuscita a scattare una foto dagli antipasti ma i primi piatti delizioni sono stati divorati prima che abbia tirato fuori la macchina fotografica.
Dal Gallo Nero abbiamo continuato con un giro guidato al museo del cioccolato ovvero Chocoversum. È un museo molto bello perché è interessante sia per i grandi che per i piccoli. Durante il giro si presenta tutto il processo di produzione del cioccolato e si possono assaggiare i risultati delle varie fasi e anche preparare una tavoletta propria con i gusti preferiti. Era piuttosto difficile fotografare in questo museo ma sono riuscita a fare uno scatto a un paio di macchinari e anche ai tubi che mostrano la differenza di composizione tra il cioccolato fondente e quello al latte. Noi abbiamo partecipato al giro in lingua tedesca ma ne organizzano anche in inglese. Dopo il giro è naturalmente possibile comprare delizie di cioccolato dal negozio del museo.
Qui al blog non succede molto in questi giorni perché sono raffreddata da una settimana e ogni giorno mi sento quasi peggio del giorno precedente. Speriamo che la situazione cambi presto e che cominci a riprendere le forze nei prossimi giorni...
(EN) Tasty Italian food, great wine, delicious chocolate and beautiful design - these were the ingredients of our last trip to Hamburg. I have already shown you the part that regards design but now I'll tell you about a couple of places worth visiting in Hamburg. Lest's start from food because we had an excellent lunch at ristorante Gallo Nero, a restaurant with an enoteca specialized in Italian and especially Sicilian wines. The most enthusiastic wine lovers (who are not afraid of cold) can even dine in a glass wall wine cellar next to precious wines because the table in the first picture is situated inside one of these cellars. As you can see, the dedication to wines really shows in the interior of the restaurant. I remembered to take a picture of some of our antipasti but the wonderful pasta dishes were devoured before I took my camera out.
From Gallo Nero we continued to a guided tour in the chocolate museum Chocoversum. It's a really nice museum because it's interesting to both adults and children. During the tour the whole production process of chocolate is presented and visitors can taste the results of the various phases and even create a chocolate bar with one's own favourite tastes. It was quite difficult to take pictures in the museum but I did get a couple of machines in the pictures as well as the plastic tubes that show the difference between dark and milk chocolate. We partecipated in a tour in German but they also organize tours in English. At the end of the tour it is naturally possibile to buy some more chocolate treats from the museum shop.
I'm not posting very frequently at the moment because I've had a flu for a week already and I almost feel worse from day to day. I hope this will change soon and I'll start getting my energy back...
Minkä näköinen paikka! Sluprs!
ReplyDeleteJep, hyvää oli. Harmi, ettei viiniä voinut lipitellä kovinkaan paljon, kun piti jatkaa muualle :)
DeleteKorvan taakse tämä!! Kiitos :)
ReplyDeleteJa pikaista paranemista!
Eipä kestä :) Kiitoksia toivotteluista, tämä flunssa on jostain niin syvältä... Eilen piti vielä puoli päivää auttaa kuopusta, joka innostui ompelemaan itselleen kassia ja sai ompelukoneen viiden minuutin välein jumiin tai langan karkaamaan. Ihan kävi työstä ;)
DeleteOlin joskus kauuuuuuan sitten oppilasvaihdossa Hampurissa. Sieltä on kivoja muistoja :) Taitaa olla varsinainen flunssa-aalto meneillään. Toipumista!
ReplyDeleteSunhan pitäisi sitten tulla ehdottomasti verestämään muistoja :) Kiitos, tämä flunssa on kyllä harvinaisen sitkeää ja inhottavaa sorttia :(
Delete