15 December 2012

Taatelikakku

Joululeipomuskokeilut ovat nyt edenneet jo kakkuihin. Pyöräytin viikolla pari taatelikakkua, kun esikoisen kouluun piti viedä jotakin tarjottavaa. Kotiin jääneestäkään kakusta ei ole kyllä enää jäljellä kuin palanen, mutta seuraavaksi leipomislistalla on kyllä piparit. Niiden pitäisi onnistua ongelmitta, koska toimme siirappia muuttokuorman mukana Suomesta. Joulutortuistakin tuli muuten ihan hyviä maultaan, mutta lehtitaikina ei ollut kovin lehtevää. Täytyy kokeilla varmaan vielä pakasteversiota, sillä sellaistakin näin yhdessä kaupassa. Herkullisen taatelikakun resepti on peräisin jostakin ikivanhasta Kotiliedestä, ja kirjoitan sen nyt tähänkin.

Negli ultimi giorni ho continuato a fare dolci natalizi. Dopo i joulutorttu che sono riusciti abbastanza bene ho fatto una deliziosa ciambella ai datteri che è peró già stata mangiata quasi tutta. Ho trovato la ricetta anni fa nella rivista Kotiliesi e siccome la torta viene sempre ottima scrivo la ricetta anche qui.

My traditional Christmas pastry baking continues. After joulutortut that turned out quite well I made a delicious date cake. Only a small piece is left, though. I have found the recipe in the Kotiliesi magazine and since the cake is really delicious I'll give you the recipe.

Taatelikakku / Ciambella ai datteri / Date cake

250 g taateleita / datteri/ dates
3 dl vettä / acqua / water
2 dl sokeria / zucchero / sugar
200g voita tai margariinia / burro o margarina / butter or margarine
2 munaa / uova / eggs
1 tl soodaa / 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio / 1 teaspoon baking soda
1 tl leivinjauhetta / 1 cucchiaino di lievito per dolci / 1 teaspoon baking powder
2 tl vaniljasokeria / 2 cucchiaini di zucchero vanigliato / 2 teaspoons vanilla sugar
3 1/2 dl vehnäjauhoja / farina / flour

1. Vesi, sokeri ja paloitellut taatelit keitetään soseeksi. Anna seoksen jäähtyä vähän. / Far bollire l'acqua, lo zucchero e i datteri snocciolati a pezzetti finché non diventano puré. Lasciare raffreddarsi per un po'. / Cook the water, the sugar and the seedless chopped dates into purée. Let it cool for a moment.

2. Lisää voi tai margariini ja munat hyvin vatkaten. / Aggiungere il burro o la margarina e le uova e battere bene. / Add the butter or the margarine and the eggs and beat well.

3. Sekoita jauhoihin sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää seos taikinaan. / Mescolare la farina, il bicarbonato di sodio, il lievito e lo zucchero vanigliato e aggiungere all'impasto. / Mix the flour, the baking soda and power and the vanilla sugar and add the mixture into the dough.

4. Paista voidellussa ja jauhoitetussa rengasvuoassa noin tunti 175 asteen lämmössä. / Cuocere in una forma ciambella imburrata e infarinata per circa un'ora nella temperatura di 175 gradi. / Cook in a buttered and floured cake form for about an hour in 175 degrees Celsius.




2 comments:

  1. Oi miten kauniita ja mikä kaunis kakkuvuoka. Taateleita en ole ikinä käyttynyt leipomisessa, ei varmaan mikään huono idea. Nam...Naminam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannattaa kokeilla, sillä taatelikakku on taivaallista :)

      Delete