05 July 2013

Kummitädillä kylässä

Kesäloma Suomessa on alkanut mukavasti kyläilyn merkeissä, ja samaa rataa taidamme jatkaa koko loppulomankin :) Kävimme esikoisen kummitädin luona herkuttelemassa ja ihastelemassa uutta kotia, jota emme olleet vielä nähneet valmiina. Kodissa oli monta hurmaavaa yksityiskohtaa ja pyysinkin luvan julkaista muutaman kuvan täällä blogissakin. Elämää nähneen veistoksen kummitäti on itse taiteillut nuorempana. Ikkunalla ruokapöydän takana kasvaa kaunis oliivipuu ja parvekkeella on kirsikkapuu täynnä punertavia marjoja. Taloyhtiössä on harmi kyllä juuri alkamassa putkiremontti, mutta jatkossa asukkaat saavat nauttia myös uudistuneesta kauniista kylpyhuoneesta. Tsemppiä sillä välin remonttiin ja evakkoaikaan!

Le vacanze estive finlandesi sono cominciate bene visitando amici e penso che continueremo con la stessa attività anche per il resto del tempo qui :) Siamo stati dalla madrina della nostra primogenita a mangiare bene e a vedere la sua nuova casa che non avevamo ancora visto pronta e arredata. Nella casa c'erano tanti bei dettagli che ho chiesto permesso di pubblicare alcune foto anche qui nel blog. La statuetta vissuta è un opera giovanile della madrina. Sul davanzale dietro il tavolo da pranzo cresce un ulivo e sul balcone c'è un ciliegio pieno di bacche che stanno maturando. Nel condominio cominceranno purtroppo presto lavori per rinnovare tutte le tubature ma in seguito anche il bagno sarà ugualmente bello e ristrutturato. Intanto in bocca al lupo per il periodo dei lavori!

Our summer holidays in Finland have started nicely visiting friends and I think we'll continue the same way also for the next weeks :) We had a delicious dinner at our older daughter's godmother's new home that we hadn't seen all ready and furnished. There were so many beautiful details in the apartment that I asked for permission to publish a couple of photos also here on my blog. Our friend has made the beautiful statue herself when she was younger. On the window sill behind the table grows an olive tree and on the balcony the cherry tree is full of cherries that will be ripe soon. After the HVAC renovation that's beginning soon in the building also the bathroom will be as beautiful as the rest of the apartment. In the meantime, good luck with the renovation and all that comes with it!4 comments:

 1. Miten kaunista ja miten ihana kattaus! Ja tuo sängynpääty! Mielellään katsoisin lisääkin kuvia. Rakastan tuollaisia ikkunalautoja, pieniä parvekkeita ja sitä kun pöydän saa ihanasti ikkunan eteen, josta maisema on kaunis katsella.

  En nyt tiedä päättelenkö talon ikää oikein, parveke johtaa ajatukseni noin 50-luvun rakentamiseen ja ikkunasta näkyvä naapuritalo (ihanaa muuten, kun on rakennettu tuolleen väljemmin, että mahtuu ihan isoja puita ja muuta vihreää eikä myöskään naapurin ikkuna tai parveke ole omaa heti vastapäätä) ja rrrakastan syvästi sen aikaisia taloja, asuinalueita ja asuntojen loistavia käytännöllisiä pohjaratkaisuja, joissa pienempiikin neliöihin on saatu riittävät toiminnot ja myös viihtyisyys.

  Tällä hetkellä asun uudehkossa talossa, edellinen kotini oli nimenomaan 50-luvun kerrostalossa, jossa kaikki isot remontit olivat tulossa. Täällä Lounais-Suomessa on putkiremontin lisäksi vielä paalutusmahdollisuus, maksaa ihan "kivasti" saman verran per neliö kuin putkiremonttikin. Halajan vielä joskus takaisin 50-luvun taloon, mutta mitä olen myytäviä asuntoja seurannut, niin putkiremontti on joko just tai kohta ja mahdollisesti muutakin (ja sitten ehkä se paalutus, riipuu talon paikasta, vanha merenpohja on otollinen sille, kalliolla tai metsäisemmässä paikassa on hyvä paikka talolle :)), niin odottelen ainakin vielä muutaman vuoden, koska kiirettä ei ole, ja sitten katselen uudestaan tilannetta.

  Vastaavanlaisen näköalan ottaisin mieluusti ruokapöydän äärestä katsottavakseni, kuin mitä esikoisesi kummitädillä on! :)

  (Anteeksi pitkä asiaankuulumaton remonttitilitys. Nimim. maksanut taloyhtiön naapuritalon paalutuksesta oman osani, joka ei nostanut oman asuntoni arvoa niin sit yhtään, ninhän se menee, kaikkea ei tullut ensiasuntorakkaudessa ajatelleeksi.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista! Muut ottamani kuvat eivät ole ihan niin onnistuneita, että niitä viitsisi täällä näyttää, mutta näistäkin saa jo aika hyvän käsityksen kodin kauniista tyylistä. En ole kysynyt asunnon tarkkaa rakennusvuotta, mutta eikähän se sijoitu jonnekin 50-luvun loppuun tai 60-luvun alkuun. Silloin tosiaan rakennettiin vielä niin väljästi, ettei tarvitse katsella suoraan naapurin olohuoneeseen. Harmittavaa, että olet joutunut maksamaan remontista, joka ei näy oman asunnon arvossa :( Paalutus on todellakin asia, johon en ole pääkaupunkiseudulla koskaan törmännyt, mutta voin kuvitella, että sille kertyy hintaa, vaikkei remontti vaikuta putkiremontin tavoin suoraan asumismukavuuteen.

   Delete