30 January 2013

Valoa keittiöön

Vuokra-asuntomme keittiössä on halogeenispotteja yläkaappien yllä ja loisteputkia niiden alla, mutta kattovalo puuttuu ja sen myötä kunnon yleisvalo. Surffailin Finnish Design Shopin sivuilla ja vähän muuallakin ja etsin muutamia melko pienikokoisia valaisimia, joita itse mielelläni katselisin katossa. Esimerkiksi Artekin TW002 on upean yksinkertainen ja tyylikäs. Toisaalta houkuttaisi vähän mennä vastapäiseen antiikkikauppaan ja ostaa sieltä pieni kristallikruunu, kun nyt olen päässyt tyylien sekoittamisen makuun ;)

Nella nostra cucina ci solo lampadine sotto e sopra i pensili ma manca una lampada da soffitto che desse una buona illuminazione generale in tutta la stanza. Ho cercato dal sito di Finnish Design Shop e altrove alcune lampade di dimensioni contenute che mi piacerebbero vedere appese al soffitto. Per esempio la lampada TW002 è molto semplice ma elegantissima. Dall'altro canto mi piacerebbe anche andare a comprare un piccolo lampadario in cristallo al negozio di antiquariato di fronte ora che ho iniziato a mescolare gli stili ;)

In our kitchen there's illumination above and under the wall cabinets but there's still no pendant hanging from the ceiling and the room really needs a good ambient lightning. I searched for some nice and relatively small lamps from the Finnish Design Shop site and a couple of other places. I wouldn't mind having one of these in my kitchen. For example the TW002 by Artek is really simple but elegant. On the other hand I would also like to buy a small crystal chandelier from the antiques shop across from our house now that I have started mixing different styles ;)

Järjestyksessä vasemmalta ylärivistä alkaen: / In ordine dall'alto a sinistra: / From the top row on the left:

1. E27 / Muuto
2. Myy / Muuto
3. TW002 / Artek
4. Norm 06 Small / Normann Copenhagen
5. 172A / Le Klint
6. A330S Golden Bell / Artek
7. Form Cone / Design House Stockholm
8. Toldbob 120 / Louis Poulsen
9. Mass Light NA5 / &Tradition
10. Moth / Snowpuppe
11. Caravaggio Opal P3/ Lightyears

6 comments:

 1. Tuo kullan värinen on aika kiva ja tuo lämpöä kun vertaa niihin muihin. Mä kyllä hakisin sen kristallikruunun sieltä antiikkikaupasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Golden Bell on kyllä hieno. Täytyy varmaan käydä tutkimassa kristallikruunua paremmin ja tiedustella sen hintaakin ennen kuin teen päätöksiä asian suhteen.

   Delete
 2. Näistä TW tai Kultakello, mutta se kristallikruunu kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kristallikruunu näytti tosiaan hyvältä ikkunan läpi kurkkiessa, mutta täytyy käydä tutkailemassa sitä paremmin. Lasten suosikki se on tietysti, kun siinä on kimallusta ;)

   Delete
 3. Niin ihana kuin tuo Klint onkin en suosittele sitä ainakaan keittiöön. Meillä on olohuoneessa jalkalamppuna ja kerää jo siinä pölyä aivan kiitettävän määrän. Keittiössä pöly on vielä rasvaisempaa ja puhdistus näin ollen erittäin haastavaa monien poimujen takia. t. Miia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos neuvosta! Itse olin ajatellut rasvan olevan ongelma vain paperisen origamivalaisimen suhteen, mutta le Klintkin on kyllä tosiaan varmaan aika hankala puhdistettava. Sama taitaa koskea kristallikruunuakin... Onneksi kohta tulee kevät ja ikkunasta saa valoa illallakin, joten ehdin miettiä lamppuasiaa kaikessa rauhassa.

   Delete