15 February 2013

Yksiö ennen ja jälkeen

Tässä tulee kunnon satsi kuvia Helsingin yksiöstämme, jossa tehtiin siis putkiremontin yhteydessä keittiöremontti ja täydellinen pintaremontti. Asunnossa on vuodesohvan ansiosta makuupaikka neljälle, sillä yksiö toimii perheemme tukikohtana Suomessa ollessamme. Viimeistelyt jäivät (rautakauppojen palveluun liittyvien vastoinkäymisten takia) vielä sen verran kesken, että toisin päin kääntyneen makuualkovin eteen tuleva verhotanko ja alkovin takaseinälle tuleva tamminen tauluhylly ja lukuvalaisin jäivät vielä kiinnittämättä. Alkoviin rakensimme sängynrungon, joka on niin korkea, että sängyn alla pystyy säilyttämään esim. matkalaukkuja ja vaikka varavuodevaatteita laatikoissa. Runko on tarkoitus vielä maalata jossakin vaiheessa valkoiseksi ainakin näkyviltä osiltaan. Tv-kalusteen yläpuolelle saattaa tulla vielä seinähylly. Kylpyhuoneesta en ottanut uusia kuvia, mutta siellä on nyt kätevä kuivaava pesukone. Mallin määritti se, mikä kone mahtui ovesta sisään, sillä kylpyhuoneen ovi on vain 58 senttiä kapea. Sisustuksen värimaailma noudattaa pitkälti alkuperäistä 60-luvun tyyliä: tammea, valkoista, mustaa ja harmaata. Itse ainakin olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen, vaikka remontoiminen "etänä" onkin ollut välillä melkoisen haastavaa.

Ecco le foto del nostro monolocale a Helsinki che è stato completamente ristrutturato, inclusi le tubature, l'elettricità, il bagno e la cucina. Grazie al divano letto l'appartamento può ospitare fino a quattro persone e lo useremo come la nostra base quando siamo in Finlandia. Per mancanza di tempo non siamo ancora riusciti ad attaccare  nell'angolo notte la barra per la tenda, la mensola di rovere che sarà sopra il letto e la lampadina da lettura. Nell'angolo notte abbiamo costruito una struttura di letto alta in modo che sotto si possono tenere valigie e per esempio le coperte e cuscini non in uso. La struttura sarà a qualche punto verniciata bianca. Sopra il mobile del televisore attaccheremo possibilmente una mensola. Non ho fatto foto nuove del bagno ma lì è arrivata una lavasciuga che è molto pratica. I colori dell'arredamento sono per lo più quelli originali anni '60: rovere, bianco, nero e grigio. Sono molto contenta dei risultati anche se ristrutturare "a distanza" è stato a volte una bella sfida.

So here's the pictures of our studio apartment in Helsinki that has been completely renovated. Because of the sofabed the apartment sleeps up to four people so we can use it as our base while in Finland. Unfortunately we didn't have time to attach the curtain rod, the oak shelf and the lamp of the sleeping alcove yet, but we built a quite high structure for the bed so it's possible to keep for example suitcases and extra blankets and pillows under it. I didn't take new pictures of the bathroom but there's now a practical washer dryer. The colours of the interior are pretty much the original ones from the 60's: oak, white, black and grey. I'm really happy with the results even though it was sometimes quite challenging to do the renovation "from a distance".

Vuokraamme asuntoa, kun emme itse tarvitse sitä. Tiedustelut exminimalist[at]gmail.com

Affittiamo l'appartamento quando non ci serve. Per maggiori informazioni contattare exminimalist[at]gmail.com

We rent the apartment when we're not using it. For more information contact exminimalist[at]gmail.com
Ennen / Prima / Before
12 comments:

 1. Siis vau, ihan uskomattoman hieno muutos! Tosi kaunis lopputulos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että muutkin tykkää ;)

   Delete
 2. Tosi onnistunut lopputulos, onnittelut :)

  ReplyDelete
 3. Tuo keittiö on tosi kiva
  ja muutenkin koko muutos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Keittiö on munkin lemppari. Väliseinän avaaminen teki tilalle ihmeitä :)

   Delete
 4. Tykkään erityisen paljon tuosta alkovin käännöstä, rauhoittaa keittiö-oleskelu -tilaa, kun sänky on poissa näkyvistä. Uusi alkovin malli on toteutettu hyvin valoisuuden ja ilman kierron kannalta. Joskus näkee tosi suppuun vedettyjä alkoveja (melkein umpiovet tms.) ja eihän siellä sitten oikein, ainakaan vanhemmassa talossa, pääse ilma kulkemaan, mikä on kuitenkin tärkeä juttu.

  Keittiöhän on älyttömän onnistunut, valtavasti toimintoja pienessä tilassa ja ilmava ulkonäkö, tykkään todella paljon. Kuten myös jo ylempänä mainittu keittiön väliseinän poisto tuo paljon tilaa ja valoa ja viihtyisyyttä, tilassa voi oikeasti toimia ja oleskella myös päiväsaikaan. Hyvin olen suunnitellut ja ihania huonekalu- ym. sisustusvalintoja.

  Erityisesti diggaan sitä, että asunnosta ei ole väkisin väännetty sellaista, että se näyttäisi olevan joltain toiselta vuosikymmeneltä kotoisin, semmoinen on surullista asunnon pilaamista ja harvoin onnistuu hyvin. Toki pitää muuttaa se mikä ei toimi ja myös ihan oma silmää miellyttäviä juttuja, mutta koska asunnoissa nyt yleensä näkyy rakennusajan piirteitä, niin niiden totaalinen peittäminen on jotenkin surullista ja minusta turhaa.

  Tykkään myös siitä, että tarvittavat toiminnot (peseytyminen, pyykinpesu - ekstrapisteet kuivaavasta pyykinpesukoneesta, nukkuminen, ruuanlaitto ja -säilytys, vaatteiden säilytys, oleskelutila + iso pöytä moneen käyttöön) on huomioitu. Pienenkin asunnon saa yleensä toimivaksi ja viihtyisäksi, kun miettii, mitä toimintoja sinne oikeasti tarvitaan ja minkä tyyppistä + erityisesti kuinka paljon säilytystilaa tarvitaan.

  Pitkä kommentti, tykkään pienten asuntojen hyvistä ratkaisuista koska olen paljon asunut pienissä asunnoissa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi, Pauliinalotta! Mainitset siinä paljon samoja asioita, joita pyörittelin mielessäni, kun suunnittelin muutoksia. Taloyhtiöön tuli onneksi remontin yhteydessä asuntokohtainen koneellinen ilmanvaihto,joten ilmaongelmia ei pitäisi sen ansiosta olla, vaikka vanha talo onkin kyseessä. Kysyin ennen remontin alkua kylpyhuoneesuunitelmista vastaavalta arkkitehdiltä, miten yksiöiden pyykinkuivaus oli suunniteltu tehtäväksi. Hän sanoi, että pyykit kuivataan taloyhtiön kuivaushuoneessa, mutta tarkistettuaan asian huomasi, ettei kuivaushuonetta olekaan. Sitten hän selitti, että onhan kylpyhuoneissa rättipatteri :)Niinpä meidän suunnitelmaamme tuli kuivaava pyykinpesukone, sillä yksiössä jos missä ei ole mukavaa kuivatella vaatteita irtotelineillä. Pieneenkin asuntoon saa tosiaan paljon toimintoja mahtumaan, mutta vaatii se kyllä välillä melkoista aivojumppaa. Onneksi oli aikaa pohtia asioita putkiremonttia odotellessa.

   Delete
 5. Ai nyt vasta huomasinkin että lopussa olit laittanut että se on jo varattu syksyksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, asunto on jo varattu toisille putkiremonttipakolaisille :)

   Delete
 6. Itse muutin vastikään kämppään jossa oli pohjaratkaisu lähes yhden yhteen tämän kanssa. Meinasi olla ongelmaa miettiä, miten sisustaisin kämpän, mutta tämä postaus ratkaisi sen ongelman. Kopioinkin aika röyhkeästi sisustustasi. Nyt mullakin on pöytä ikkunan edessä. Sohva ja telkkari poikittain keskellä, ja sänky toisessa reunassa, sermin takana. Tosi hieno muodonmuutos muuten btw!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että postauksesta on yhä iloa, vaikka kuvien laatu on aika kammottava :D

   Delete