19 October 2013

Syytä juhlaan

Kuten joku jo tietääkin, olen ollut tämän vuoden opintovapaalla ja eilen sain vihdoin gradun lopullisen version matkaan. Juhlin asiaa iltapäivällä käymällä kampaajalla, ja illalla menimme perheen kesken syömään erääseen lempiravintoloistamme, ristorante Napoliin. Grigliata mista di pesce oli niin herkullista, että tilaan sitä varmasti toistekin. Harmi, ettei tullut napattua annoksesta kuvaa edes kännykkäkäameralla. Illalla kotiin tultuamme kaupunki juhlisti vielä päivää ilotulituksella, jota ihailimme makuuhuoneen ikkunasta. Joku saattoi toki ajatella sen liittyvän eilen alkaneeseen Freimarktiin, mutta joka tapauksessa raketit sattuivat lentämään taivaalle harvinaisen sopivalla hetkellä.

Come alcuni di voi già sanno, ho passato quest'anno finendo i miei studi e ieri ho finalmente mandato la versione finale della tesi di laurea. Ho festeggiato nel pomeriggio andando dal parrucchiere  e la sera siamo andati al ristorante Napoli che è uno dei nostri preferiti qui a Brema. Ho mangiato una grigliata mista di pesce davvero ottima. Peccato che non ho fatto una foto del piatto con la macchina fotografica del telefonino. Quando siamo tornati la casa la città mi ha festeggiata ancora con i fuochi d'artificio. Certo, qualcuno può pensare che erano per l'inizio di Freimarkt, ma in ogni caso il tempismo era perfetto.

As some of you already know, I've been on a study leave this year and yesterday I finally sent my master's thesis final version. I celebrated in the afternoon by myself and went to the hairdresser's and in the evening we went in one of our favourite restaurants here, ristorante Napoli. I had grigliata mista di pesce and it was so delicious I felt like being in Italy. It's a pity I didn't take a picture of the dish with the mobile phone camera. When we got back home after the dinner the city continued the celebration with fireworks. Well, someone might think that it was only for the beginning of this year's Freimarkt, but anyway the timing was just perfect.10 comments:

 1. Brava Riikka!
  M

  ReplyDelete
 2. Onnittelut gradusta!
  Pitäisi itsekin jaksaa tsempata Yamk tutkinto loppuun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Perhe- ja työelämän ohessa opiskelu ei ole aina kovin helppoa, mutta onneksi nyt tarjoutui siihen tilaisuus. Tsemppiä sinullekin, jos käyt tutkinnon kimppuun!

   Delete
 3. Onnea urakasta!
  Berliinin kuvia on ollut kiva katsella, itsellä takana vain yksi reissu sinne suuntaan ja uutta olisi jo kiva suunnitella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Berliini on kyllä kiva matkakohde. Meillä sekin oli jäänyt näkemättä, kun lomareissut suuntautuivat aiemmin aina Italiaan. Nyt nautimme siitä, että voi tehdä lyhyempiä viikonloppureissuja autolla eri puolille Eurooppaa :)

   Delete
 4. Paljon onnea gradusi johdosta! Itsekin muistan aina sen ihanan tunteen, kun sen sai "käsistä" pois:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiitos! Onhan se helpottavaa, kun sai työn matkaan, kun ei se kirjoittaminen ja tekstin hiominen aina niin herkkua ollut ;)

   Delete
 5. Onnea! :) siinä tippuu iso taakka harteilta, kun gradun saa palautettua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos onnitteluista! Gradu jäi aikoinaan kesken työelämään siirtymisen takia ja sen loppuun saattaminen yli kymmenen vuoden jälkeen tuntui etukäteen ihan mahdottomalta urakalta. Vieläkin on vaikea uskoa, että nyt se on palautettu ;)

   Delete