14 July 2015

Salainen puutarha(FI) Kun kulkee meidän pimeän kellarin läpi, oven ruutuikkunan takana avautuu valoisa ja vehreä näkymä puutarhaan. Pihan istutusalueet rajautuvat nurmikosta hauskasti kaareilevilla tiilireunuksilla ja pihan perällä on lehtimaja, jossa meillä on ruokailuryhmä. Talon vieressä on lepotuoli, jossa on mukava lueskella ja katsella puutarhaa, ja tytöillä on nurmikolla riippukeinu, jonka jalustan aion maalata jossain vaiheessa mustaksi. Muuttaessamme pihalla kasvoi jo runsaasti pensaita ja puita, mutta perennat puuttuivat lähes täysin, joten olen vähitellen koonnut kukkapenkkiä puksipuun ympärillä olevalle tyhjälle alueelle. Parin vuoden päästä saamme ehkä vihdoin ihailla koko kesän kukkivaa pihaa, jos vain asumme täällä vielä siinä vaiheessa. Joskus mietin, kannattaako pihan eteen uhrata aikaa ja vaivaa (ja vähän rahaakin), kun tietää asuinratkaisun olevan joka tapauksessa väliaikainen, mutta puutarhanhoito on rentouttavaa ja on aika ihanaa viettää aikaa hoidetussa ja kauniissa puutarhassa, jossa kukkivat omin käsin istutetut kukat.

(IT) Quando si attraversa la nostra cantina buia, dietro la finestra della porta si apre una vista luminosa sul giardino. Le aiuole sono separate dal prato da una linea ondulante di mattoni e in fondo al giardino c'è una zona pavimentata separata dalla siepe dove noi abbiamo un tavolo con delle sedie. Accanto alla casa c'è una sedia a sdraio su cui è bello leggere e guardare il giardino e sul prato  le figlie hanno un'amaca la cui struttura ho intenzione di dipingere in nero. Quando ci siamo trasferiti qui nel giardino c'erano già tanti cespugli e alberi ma quasi per niente fiori perenni quindi ho piantato tanti fiori intorno al bosso a forma di palla. Forse tra un paio d'anni ci potremo godere un giardino che fiorisce tutta l'estate se abiteremo ancora qui a quel punto. A volte mi chiedo se ha senso dedicare tempo (e anche un po' di soldi) al giardino quando sappiamo che ci abiteremo comunque solo per un periodo limitato ma mi rilassa molto lavorare nel giardino ed è piacevole passare tempo in un ambiente bello e curato con intorno dei fiori che ho piantato con le mie stesse mani.

(EN) When you walk across our dark basement through the back door windows opens a bright view in the garden. Nicely winding tile borders separate the flower beds from the lawn and at the bottom of the garden there's an arbor with our garden table and chairs. Close to the house there's a lounge chair where you can read a book or admire the garden and our girls have also a hammock on the lawn. I'm thinking of painting the support black, though. When we moved in there were lots of bushes and trees in the garden but almost no perennial flowers so I have planted them around the box tree on the left. Maybe in a couple of years we can enjoy a garden that's in bloom the whole summer, at least if we're still living here. Sometimes I wonder if it is wise to invest time (and also some money) in the garden knowing that we will only live in this house for a limited period but on the other hand I find gardening really relaxing and it's great to spend time in a well-groomed garden and be surrounded by flowers that I have planted there myself.

8 comments:

 1. Ihanan suojaisa ja vehreä piha. Minusta kannattaa satsata, teidän elämää ne suloisuttavat nyt ja sitten jäävät seuraavalle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, vielä tyhmemmältä tuntuisi jättää piha hunningolle ja katsella kateellisena naapurin hoidettua puutarhaa ;)

   Delete
 2. Ihana taulu tuo eka kuva.
  Kovin mukavanoloinen puutarha ja kohtuu helppohoitoisen näköinen.
  Kiva nähdä myös teidän taloa ulkoapäin.

  ReplyDelete
 3. Helppohoitoisuudesta olen juuri nyt eri mieltä, sillä kitkin juuri kolmen tunnin ajan rikkaruohoja ja leikkasin ylikasvaneita puskia :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on ongelmana ruohonleikkauksen vaikeus, kun ei kasvit ole ryhminä kuten teillä vaan ripoteltuna yksitellen nurmialueelle. Rikkaruohojen ja leikkausta vaativien puskien suhteen ollaan kohtalotovereita.

   Delete
  2. Nurmikonleikkuu on meillä tosiaan niin helppo homma, että se on ulkoistettu lapsille, jotka saavat siitä hyvästä vähän taskurahaa :)

   Delete
 4. Todellakin salainen puutarha, ihanasti rajattu piha-alue jossa saa nautti omasta rauhasta. Pihatyöt on todella antoisaa kaikinpuolin ja samalla saa myös hyötyliikuntaa. Itselle se on ollut yli kymmenen vuoden ajan harrastus jota voin tehdä lastenkin kanssa. Tänä aikana perennat ovat kasvaneet valtavasti ja perennoja jakamalla myös kukkapenkkien määrä lisääntynyt, ehkä turhankin paljon. Puutarhassani kukkii mummoni pionit ja paljon olen saanut kukkia myös äidiltäni. Toivottavasti saamme lämpimän syksyn ja lisäaikaa kukkien ihasteluun ( :

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyötyliikuntaa todella tulee pihatöissä, sillä jalat ovat vieläkin ihan kipeät viime kitkemissessiosta ;) Meillä on kukkapenkin akileijat peräisin naapurilta, jonka kukat olivat siementäneet meidän pihalle niin, että taimia löytyi eri puolilta. Nyt on taimet koottu yhteen ryhmään :) Muutenkin olen istuttanut pihalle paljon kukkia, jotka ovat olleet ensin sisällä tai parvekkeella ruukkukasveina. Niin niistä on saanut iloa pitkään.

   Delete