31 January 2014

Kakkutikkarit


(FI) Leivoimme viime sunnuntain brunssille kakkutikkareita tällä ohjeella. Esikoinen leipoi kakkupohjan itse, kuopus auttoi massan teossa ja suklaakuorrutuksen ja koristelun hoidin yhteistyössä esikoisen kanssa. Teimme alkuun turhan suuria palloja ja kaikki vasta jälkikäteen lukemani kikkakolmoset olisivat olleet tervetulleita (kuten se, että suklaan sekaan voi lisätä muutaman tipan kasvisöljyä), mutta ihan siedettävä lopputulos oli kuitenkin ensikokeiluksi. Kuorrutussuklaata olisi saanut olla enemmän kuin ohje sanoi, sillä se loppui vähän kesken, mutta onneksi kunnollisiakin kakkutikkareita tuli ihan riittävä määrä. Kuvia onkin sitten aika monta, kun oli taas pakko testailla tuota 50 millin linssiä.

(IT) Abbiamo preparato dei cake pops per il brunch della domenica scorsa, usando questa ricetta che è purtroppo solo in finlandese. La primogenita ha fatto la torta di cioccolato da sola, la secondogenita ha aiutato a preparare l'impasto e io e la primogenita abbiamo decorato le palline insieme. Abbiamo prima fatto palline un po' troppo grandi e mi sarebbero serviti alcuni trucchi che ho letto solo dopo (per esempio che si può aggiungere qualche goccia di olio vegetale al cioccolato) ma il risultato non era male per la prima volta. La quantità di cioccolato indicata alla ricetta era un po' poca e non siamo riuscite a coprire completamente le ultime palline ma i cake pops ci bastavano benissimo lo stesso. Le foto sono tantissime perché continuo a fare prove con la mia lente di 50 mm.

(EN) We made cake pops for last Sunday's brunch, using this recipe that's only in Finnish, though. My older daughter baked the chocolate cake, her younger sister helped me to make the cake and cream cheese mixture and we decorated the balls together with the older girl. The balls we made first were too big and also some tips that I only read later would have been quite useful (like the one that said that you can add a couple of drops of vegetable oil in the chocolate) but I think we did quite good for the first time. The amount of chocolate in the recipe was not quite enough since we weren't able to cover the last balls completely, but we had enough cake pops anyway. I took lots of photos again because I'm continuing to test my 50 mm lens.








4 comments:

  1. Hei Suomen pakkasista :-)
    Onpas hauskan näköisiä; varmasti kelpasi hyvin lapsille(kin)!
    Leppoisaa viikonloppua. (Meillä se menee yllättäen laatikoiden purkamisessa...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täälläkin on ollut muutaman päivän pakkasta ja hui kun se on tuntunut kylmältä ;) Lapset erityisesti pitivät noista kakkutikkareista, mutta itse taidan arvostaa yhä enemmän hyvää suklaakakkua. Mukavaa purkuhommaa - ehkä löydätte laatikosta unohdettuja aarteitakin :)

      Delete
  2. Juuri mietin yhtenä päivänä etten ole koskaan maistanut kakkutikkareita.
    Toivottavasti joku tuttu innostuu tekemään, multa taitaa jäädä ajatuksen tasolle.
    Kuviasi katsellessa haluan entistä enempi maistaa tuota herkkua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, ei noita ihan vain maistamaan pääsemisen vuoksi ehkä kannata ryhtyä väsäämään, sen verran työläitä ne ovat. Tavallisen kakun tai muffinsseja leipoo aika paljon helpommin ja nopeammin. En olisi ehkä itsekään saanut aikaiseksi, jollei esikoinen olisi viikkokaupalla vaatinut noiden kokeilemista ;)

      Delete