27 March 2014

Kuu


(FI)  Kun näin tuon yllä olevan kuvan ensimmäisen kerran, katseeni kohdistui välittömästi kauniisiin roikkuviin valaisimiin. Kankainen rento pallomainen valaisin on yhtaikaa ajankohtainen ja klassinen, ja voisin kuvitella sen melkein minkälaiseen ympäristöön tahansa. Kyseessä on One Nordicin uutuusvalaisin Kuu, jonka ovat suunnitelleet Kerstin Sylwan ja Jenny Stefansdotter. Kävin tutustumassa suunnittelijoiden nettisivuihin ja luin sieltä, että Kuu valmistetaan aurinkosuojaverhojen valmistuksessa yli jääneestä hukkamateriaalista. Se ei ole siis pelkästään kaunis vaan edustaa myös ekologista designajattelua. Ihana valaisin!

(IT) Quando ho visto la foto di sopra per la prima volta ho notato subito le bellissime lampade. La morbida pallina di stoffa è contemporaneamente molto attuale e classica e la potrei immaginare in tanti ambienti diversi. Si tratta dalla nuova lampada Kuu (finlandese per la luna) di One Nordic Furniture Company, progettata da Kerstin Sylwan e Jenny Stefansdotter. Sono andata a vedere il sito internet delle due designer e ho letto che Kuu è prodotta con tessuto che rimane dalla produzione delle tende da sole. Oltre ad essere bella rappresenta quindi design ecologico. Mi piace molto!

(EN) When I saw the above picture for the first time I noticed immediately the beautiful pendant lights. The soft fabric ball is trendy and classic at the same time and it would blend nicely into different surroundings and decor. The pendant in question is Kuu (moon in Finnish) by One Nordic Furniture Company, designed by Kerstin Sylwan and Jenny Stefansdotter. I visited the designers' website and found out that the Kuu pendants are made of sun-shielding waste material. So the pendant is not only beautiful but it also represents ecological design. What a great lamp!Kuvat julkaistu One Nordic Furniture Companyn luvalla.
Le foto sono pubblicate con il permesso di One Nordic Furniture Company.
The photos are published with permission of One Nordic Furniture Company.

3 comments:

 1. Voi Riikka, löytyihän se eriävä mielipide meidän muuten niin harmonisessa blogiystävyydessä. Kun näin tuon kuvan ekaa kertaa ajattelin, että ihan kun mun pilalle mennyt diy tuunaus ;)
  Nyt toista kertaa katsoessa, eivät ihan niin kotikutoisen oloiset, mutta eivät erityisen hienotkaan. Mutta tässä sen näkee, toisen roska on toisen aarre ja niin sen pitää ollakin. Mahtavaa viikonloppua teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämäkin päivä tuli siis eteen, nyyh ;) Kyllä minäkin ajattelin, että saman tyyppisen valaisimen pystyisi tekemään kotikonstein, mutta ei tuo Kuu minusta näytä epäonnistuneelta ja itse kyhätyltä vaan pikemminkin jotenkin juhlavalta. Ehkäpä sinäkin vielä vähitellen lämpenet sille :)

   Delete
  2. vannomatta paras tosiaan ;) On sitä hullumpaakin nähty!

   Delete