20 February 2014

Sipulit keittiössä


(FI) Tulin jälleen yhtenä päivän kukkakaupan kautta kotiin, minkä seurauksena keittiön ikkunalla on lasissa valkoisia helmililjoja ja kukkaruukussa kirjopikarililjoja. On siellä tietysti tuo basilikakin, mutta se on vähän kitukasvuisen näköinen, kun nypin melkein kaikki lehdet pestoon. Kirjopikarililja oli minulle jälleen ihan uusi kukkatuttavuus, mutta eipä se Suomessa juuri kasvakaan. Istutan kaikki mahdolliset ruukkukukat kukinnan jälkeen puutarhaan, ja niin on tarkoitus tehdä näille sipuleillekin. Melkein kyllä tuntuu siltä, että istutushommiin voisi ryhtyä saman tien, kun on niin lämmintä, että naapurien pihoilla kukkivat jo kauniisti krookukset ja lumikellot.

Muistakaahan muuten osallistua arvontaan! Lehdenhän voi tilata myös ystävän osoitteeseen, jos Deko tulee jo  itselle...

(IT) Un paio di giorni fa sono passata dal fioraio mentre stavo tornando a casa e ora ci sono muscari bianchi in un bicchiere e fritillaria meleagris in un vaso sul davanzale della cucina. Certo, c'è anche il basilico ma non è molto bello dopo che ho messo quasi tutte le foglie nel pesto. Non avevo mai visto i fritillaria prima, probabilmente perché non crescono tanto in Finlandia. Di solito quando compro fiori nei vasi, li pianto nel giardino appena hanno finito la fioritura, quindi farò lo stesso anche con questi bulbi. Quasi quasi si potrebbero piantare cose in giardino già ora, visto che fa tanto caldo che i crocus e i bucaneve fioriscono già nei giardini dei vicini.

(EN) A couple of days ago I stopped by the florist on my way home and now we have white muscari in a glass and fritillaria meleagris (or snake's head) in a vase on the kitchen window. Okay, there's also a basil plant, but it doesn't look too good after a prepared some pesto. I had never seen fritillaria meleagris before, probably because they don't really grow in Finland. When I buy flowers in a vase I usually plant them in the garden when the blooming is over and I'll do the same thing with these bulbs. It almost feels like you could start planting flowers already, though, since the weather is so warm that crocus and snowdrops are already flowering in our neighbors' gardens.
8 comments:

 1. Ihanan keväinen ikkunalauta.
  Kirjopikarililja on upea ja herkkä.
  Sitä pitää istuttaa omaan puutarhaan jossain vaiheessa.
  Arabian kukkaruukut on vaan niin ihania.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pärjääköhän tuo kirjopikarililja miten hyvin Suomen pakkasissa? Luin nimittäin, että sitä olisi lähinnä vain Ahvenanmaalla. Nuo roikkuvat kukat ovat kyllä hauskan näköiset :)

   Delete
 2. Luonnonvaraisena tätä kasvia tavataan vaan Ahvenenmaalla.
  Mun tutuilla tuota on täällä Oulunkin korkeudella, tosin tietysti istutettuna.
  Varmaankin se että kasvin tärkein osa on maan alla ja täällä yleensä on lunta (paitsi tänä talvena)
  auttaa asiaa. Harmittaa kun en ole törmännyt siihen täällä ruukkukasvina, ostaisin heti kotiin kevättä tuomaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sittenhän on outoa, ettei kasvia näy Suomessa enemmän, jos se kerran sielläkin pärjää. Mun mielestä ainakin se on mainion näköinen :)

   Delete
 3. Täälläkin haluttaisiin jo päästä pihahommiin!! Tanskassa juuri taas käydessäni huokailin ihan kateellisena, kun pihat alkoivat heräilemään kevääseen. Ja Rouva H:kin kertoi, että Saksassa on jo ihan kevätfiilis. Meillä sen sijaan näkyy ikkunasta harmaa maisema, jossa jäätynyttä lunta siellä täällä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toisaalta kun on ollut niin leuto talvi niin tuntuu rikkaruohotkin kasvaneet koko talvikauden. Istutushommiin on kiva päästä mutta kitkeminen ei ole ihan yhtä ihanaa ;)

   Delete
 4. Che belle foto, complimenti!
  M.

  ReplyDelete