02 July 2012

Frittelle di zucchine

Varoitan heti, että tässä ei ole perässä erityisen kauniita kuvia, koska oli kiire saada ruoka tarjolle vieraille, mutta resepti on niin herkullinen, että se on pakko jakaa. Italialainen nimi kääntyisi suomeksi ehkä kesäkurpitsapihveiksi. Ainekset ovat seuraavat:

( Scutate, non scrivo la ricetta in italiano perché il post diventerebbe lungissimo. Sono sicura che riuscite a trovare tante ricette per prepararele, potete comunque usare questi ingredienti. / Sorry, I won't write the whole recipe in English, otherwise the post would be too long. Just find a recipe online and use these ingredients. )

2 keskikokoista kesäkurpitsaa / zucchine grandi / big courgette
2,5 dl vehnäjauhoja / farina / flour
2 kananmunaa / uova / eggs
n. 1,5 dl maitoa / latte / milk
kourallinen raastettua parmesaania / parmigiano grattuggiato / grated parmesan cheese
persiljaa / prezzemolo / parsley
suolaa ja pippuria / sale e pepe / salt and pepper

Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi (itse käytin julienne-terää, mikä vaikeutti hieman paistamista, mutta lopputuloksesta tuli erittäin hyvä) ja ripottele raasteelle suolaa, jotta siitä irtoaa vähän nestettä. Tämä vaihe käy kätevästi lävikössä.


Sekoita muista aineksista friteeraustaikina, jonka pitää olla melko paksua. En lisännyt taikinaan suolaa, koska suolasin jo kesäkurpitsat ja taikinassa on parmesaania, mutta maustoin sen pippurilla ja silputulla persiljalla. Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia, huuhtele kesäkupritsat ja yhdistä ne taikinaan. (Alla oleva kuva on erityisen ruma, koska muistin kuvata taikinan vasta kun suurin osa pihveistä oli paistettu.)


Kaada paistinpannun pohjalle reilu kerros oliiviöljyä. Nosta lusikalla taikinaa pannulle ja friteeraa pihvit kuumassa öljyssä kauniin väriksiksi molemmilta puolilta. Valuta valmiit pihvit talouspaperilla, mausta pinta tarvittaessa suolalla ja tarjoile. Nämä herkkupihvit maistuivat jopa meidän kuopukselle, joka ei yleensä juuri perusta kesäkurpitsaruoista.


No comments:

Post a Comment