06 October 2014

Kymmenvuotiaan huoneessa


(FI) Meidän kuopus täytti kesällä kymmenen vuotta ja siirtyi nyt syksyllä ala-asteelta Gymnasiumiin eli paikalliseen ylioppilastutkintoon johtavaan kouluun. Tuon ikäinen on toisaalta vielä aika pieni mutta vähän jo isokin, joten huonekaan ei saa olla enää ihan pikkulapsen huone, vaikka tietyt lelut ja kaikenlaiset suloiset pienet aarteet ovatkin vielä tärkeitä. Neiti alkoi keväällä kaivata huoneeseensa kunnollista valaisinta entisten asukkaiden jättämän riisipaperipallon tilalle ja löysimmekin kesällä sopivan kokoisen, kivannäköisen ja edullisen Vitan Silvia Mini -valaisimen. Valaisin tuli laatikossa osina, mutta kokoaminen oli niin helppoa, että tytär kokosi valaisimen itse, kun äiti ei tehnyt hommaa riittävän nopeasti. No, muutama pala oli vähän väärällä paikalla, mutta nyt on jokainen muovinpala oikealla kohdalla ja valo suodattuu kauniisti. Seinällä on myös melko uusi seinäkello, joka tikittää todella kuuluvasti, mutta se ei onneksi kuulemma häiritse. Naulakoksi löysin eBaysta Kartellin 80-luvun naulakon, joka antaa huoneen nurkkaan mukavasti ryhtiä ja johon voi ripustaa kassin poikineen. Hyvin on kai huoneen sisustus onnistunut, sillä asukas itse totesi eilen huonetta siivottuaan: "Mun huoneeni on oikeastaan aika kiva, silloin kun se on siisti."

(IT) La nostra secondogenita ha compiuto dieci anni quest'estate e ora si è spostata dalla scuola elementare al Gymnasium che è una scuola che continua direttamente fino alla maturità. A dieci anni i bambini sono contemporaneamente abbastanza piccoli e già un po' grandi, quindi la stanza non dev'essere troppo infantile anche se alcuni giocattoli e vari piccoli oggetti carini sono ancora molto importanti. Mia figlia ha cominciato a dire in primavera che vorrebbe una lampada più bella nella sua stanza al posto della lampada di carta di riso lasciata dagli inquilini precedenti. Il problema è stato risolto quando abbiamo trovato la lampada Silvia Mini di Vita che ha le dimensioni giuste e anche un ottimo prezzo. La lampada è venduta in scatola e bisogna montarla a casa ma non è difficile, visto che mia figlia l'ha fatto da sola quando si è stufata di aspettare il mio aiuto. Ho dovuto spostare solo alcuni petali di plastica che erano messi nei posti sbagliati e ora la lampada da una bellissima luce nella stanza. Abbiamo appeso anche un orologio al muro e ho trovato un appendiabiti anni '80 di Kartell su eBay. L'appendiabiti da un bel impatto visivo nell'angolo della stanza e offre tanto posto per appendere borse e altre cose. Penso che la stanza sia ben riuscito perchè mia figlia ha commentato ieri dopo aver sistemato un po' la stanza: "Veramente la mia stanza non è per nulla male quando è tutta in ordine."

(EN) Our younger daughter had her 10th birthday this summer and she has now moved from the elementary school to Gymnasium that is a school leading directly to the matriculation. A 10-year-old is still quite small but also so big that the room shouldn't be too childish anymore, even though some toys and all kinds of cute little things are still really important. My daughter started asking last spring if she could have a nicer lamp in her room instead of the rise paper lamp left by the previous renters. The problem was solved when we found the Silvia Mini lamp by Vita that's the perfect size for the room and also really affordable. The lamp arrives in a box and it must be assembled at home but it's not too difficult a job since my daughter did it herself because she got tired of waiting for my help. Okay, there were some pieces that weren't exactly in the right position but now all the plastic petals are put the way they should be and the lamp gives a really nicely filtered light in the room. Also the wall clock is quite new and I found the Kartell 80's coat rack on eBay. I think it's a nice feature in the corner of the room and it also offers lots of space for hanging bags and clothes. I think the decor is quite a success because my daughter commented yesterday after tiding up: "My room is actually quite nice when it's not messy."

18 comments:

 1. Ihanan raikasta! Ja siistiä. Missä teidän neidin pikkutilpehöörit luuraa? Meillä hukutaan kaikkeen pikkusälään.
  Onko matto muuten Tikaun? Se näyttää hyvältä. Bongasin ikkunalaudalta samaisen Aarikan purkin, jonka löysin kesällä Somerniemen kesätorilta. Tai ainakin näyttää ihan samalta. Lamppukin näyttää tosi kivalle. Kyllä kelpaa tytön olla tyytyväinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Joanna! Pikkutilpehöörit on vain tungettu laatikoihin tai rajattu kuvien ulkopuolelle. Niitä kyllä täälläkin riittää ;) Matto on tosiaan Tikaun oranssi Stripe. Ikkunalaudalla oleva purkki ei ehkä ole Aarikan, sillä pohjassa ei lue mitään, mutta tyyli on kyllä sama. Kirppikseltä on meidänkin tyttö tuon ostanut.

   Delete
 2. Kylläpä näyttää hyvältä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, ja myös huoneen asukas kiittää!

   Delete
 3. Huone on tosiaan kiva ja käpyvalaisin näyttää kauniilta.
  Pitää laittaa mieleen tuo idea pystynaulakosta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! Meillä oli jo esikoisen huoneessa pystynaulakko ja se oli todettu niin käteväksi, että halusin kuopuksellekin oman. Parempi kasata vaatteita ja kasseja naulakkoon kuin lattialle...

   Delete
 4. Ihania värejä ja raikas kokonaisuus :) Terkkuja asukille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Tuija! Olen pyrkinyt pitämään lastenhuoneet sävymaailmaltaan mieluummin pirteinä ja raikkaina kuin hempeinä. Ehkä meidän tytöt sitten joskus aikuisina purkavat traumojaan siitä, ettei heillä ole koskaan ollut vaaleanpunaista prinsessahuonetta ;)

   Delete
 5. Hei tuo naulakkohan on kiva idea, mahtuiskohan meilläkin pojan huoneeseen *jää pohtimaan*

  Puolipitoisten vaatteiden ja kaikenmaailman reppujen ja läppärilaukkujen ongelma on nimittäin suuri...

  Onpa kiva lukea nyt useammastakin blogista näiden noin 10-vuotiaisen lapsukaisten huoneiden sisustuksista. Ihan pienten huoneet kun ei täällä meilläkään enää kolahda, poika täytti juuri 12.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vaate- ja laukkuongelma tuntuu olevan kovin yleinen. Meillä käy yleensä niin, että kerran käytetyt vaatteet jäävät lojumaan ja pölyttymään ja päätyvät lopulta kuitenkin pyykkiin... Meidän 12-vuotiaan huoneessa ei ole enää lelun lelua, mutta pikkutavaraa ja kaikenlaista paperia sitäkin enemmän. Koulupöydän ääreen ei yleensä mahdu tekemään läksyjä, joten sielläkin pitää tehdä lähiaikoina jonkinlainen tyhjennysoperaatio.

   Delete
 6. Tosi sievä huone! Meillä on myös kymppivee. Tajuan justiinsa mitä tarkoitat. Huone on aika kiva, kun se on siisti. Harvoin ja lyhyen aikaa on. Mutta tosiaan tuollainen seisova naulakko voisi hiemann edesauttaa vaateongelmaa. Meillä ne heitetään kerrossängyn yläsängylle... tai sängyn alle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän neiti aloittaa usein vaikka jonkin laatikon siivousoperaation, mutta väsähtää puolivälissä, ja sitten huone vasta onkin sotkussa muutaman päivän. Naulakko on tosiaan kätevä, mutta senkin päälle saa toisaalta pinottua mukavasti vaikka puolimetrisen kasan vaatetta pyykkiin viemisen sijaan :)

   Delete
 7. Onpa tosi kivasti sisustettu lastenhuone! Näyttää tosi hyvältä. Meidän tyttö jos näkisi kuvat, vaatisi varmasti myös samanlaista keinutuolia itselleen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Liina! Meillä tuo keinutuoli ostettiin oikeastaan aikoinaan olohuoneeseen, mutta jotenkin se ei sopinutkaan sinne ja päätyi sitten lastenhuoneeseen, missä siinä onkin ollut kiva keinutella ;)

   Delete
 8. Ciao Riikka, che lampada e' quella che ha sul tavolo ? Tolomeo di artemide? Ciao, Barbara

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ciao, sì è Tolomeo in versione mini se mi ricordo bene. Insomma non quella più grande ma neanche la più piccola. Saluti!

   Delete