16 May 2013

Toivottu yllätyslahja

Olen tässä muutaman päivän nyt testaillut äitienpäivälahjaani eli Canon EOS 600D -kameraa. Mies taisi kyllästyä valitukseeni "mä lopetan kohta bloggaamisen kun en saa ikinä otettua kunnon kuvia" :) Täytyy sanoa, että ero entiseen kameraan on valtava. Opeteltavaa kameran käytössä riittää, mutta onhan se mukavaa huomata, ettei kuvien epäonnistuminen ole ollut kiinni ainoastaan omista taidoista. Seuraavaksi on toivelistalla kiinteän polttovälin objektiivi ja kameralle sopiva laukkukin pitää hommata, mutta jo nyt kuvaaminen on paljon entistä mukavampaa hommaa.

Ho provato ora per qualche giorno il mio regalo della festa della mamma, cioè la macchina fotografica Canon EOS 600D. Mio marito deve essersi stancato di sentirmi lamentarmi "tra poco smetto di scrivere il blog perché tutte le foto vengono male" :) Devo dire che la differenza è enorme paragonato alla macchina fotografica vecchia. Devo ancora imparare usare questa Canon molto meglio ma è bello vedere che il problema non ero solo io. Ora mi serve un obiettivo fisso e una borsa abbastanza grande ma già ora è molto più piacevole fotografare.

I have now tried for a few days my Mother's Day present, a new Canon EOS 600D camera. My husband must have gotten tired of me complaining "I'm going to stop blogging because I can't take any good pictures" :) I must say that there's a huge difference between this camera and our old one. I still have to learn to use the new one much better but it's nice to notice that failing to take good pictures wasn't just my fault. Next I need a fixed lens and a bag for the camera but taking pictures is already much more pleasant.12 comments:

 1. Nice photos. Does your husband follow your blog? ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. My husband is naturally the biggest fan of my blog ;)

   Delete
 2. Hyvä lahja. Kivoja kuvia.

  Näin hoitovapaalla kamera on ja pysyy toivelistalla, vaikka juuri tuo malli on nyt Anttilassa tosi hyvässä tarjouksessa.
  Siinä olisi kiinteäpolttoinen 40 mm objektiivikin mukana, tosin f-luku ei ole kovin hyvä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin olen parhaillaan opintovapaalla, joten vain haaveilin kamerasta. Onneksi puoliso toteutti toiveen :) En tosiaan tiedä, onko tuo tarjouksen objektiivi lopulta kovin hyvä. Ehkä on parempi, kun sen ostaa erikseen, niin voi valita varmasti omiin kuvaustarpeisiin sopivan.

   Delete
 3. Hei huikkaa Riikka jos ja kun löydät kivan kameralaukun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yksi edustava vaihtoehto on ainakin tämä, jota Krista Keltanen suositteli valokuvauskurssilla: http://kellymoorebag.com/womens/bhobo/kelly-moore-b-hobo-bag-1.html

   Delete
 4. Hienoja kuvia! Kyllä kameroissa on niin paljon eroa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, ja on todella! Vanhalla kameralla oli aina värisävyt pielessä, kun kuvasi sisätiloissa, ja nyt kaikki näyttää paljon paremmalta.

   Delete
 5. Hienoja kuvia kauniista kohteista :)

  ReplyDelete
 6. Onnea uudesta kamerasta! Mulla on edelleen haaveena se uus objektiivi :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Onhan se hyvä, että on jotain, mistä haaveilla ;)

   Delete