06 June 2013

Tervetuloa, yövieraat!

Veli perheineen saapui keskiviikkona, ja vierashuone tuli onneksi juuri ajoissa käyttökuntoon. Sain kaikki kalusteet maalattua ja tiistai-iltana ripustimme vielä kattovalaisimen paikoilleen. Sängyn vierusmatot puuttuvat vielä, sillä Ikean harmaat lampaantaljat olivat kovin surkean näköisiä. Myös tuolin istuinosa pitäisi vielä verhoilla, enkä ole varma, jääkö tuoli edes huoneeseen, sillä vaatetelinekin voisi toimia hyvin huoneen nurkassa. Nyt kuitenkin taidan keskittyä oleilemaan puutarhassa, kun kunnon kesäsää saapui vihdoin tänne Saksaankin, ja sisustusprojekti saa jatkua vasta kesälomien jälkeen.

La famiglia di mio fratello è arrivata mercoledì e abbiamo finito di sistemare la stanza degli ospiti giusto in tempo. I mobili sono tutti verniciati e martedì sera abbiamo istallato la lampada da soffitto. Sui lati del letto non ci sono ancora tappetini perché le pelli di pecora di Ikea non mi convincevano per nulla. Dalla sedia manca ancora il rivestimento e non so se resterà nella stanza perché anche un appendiabiti potrebbe essere pratico nell'angolo. Ora comunque penso di passare più tempo nel giardino, visto anche il bel tempo, e continuerò il progetto di arredamento solo dopo le vacanze estive.

My brother's family arrived on Wednesday and we managed to have the guest room ready just in time. I have painted all the furniture and we installed the pendant light on Tuesday evening. There's still no rugs on the bed sides since the Ikea sheepskins didn't look too good. The chair still has to be uphostered but I'm not even sure it stays in the room. A coat rack could also be practical in the corner. For the moment I will anyhow spend more time in the garden and enjoy the summer that finally arrived here in Germany as well. The decoration project will continue only after the summer holidays.


ikkunalla kasvaa sitruunapuu  / sul davanzale cresce un limone  / there's a lemon tree on the window sill


10 comments:

 1. Mä voisin kyllä tulla visiitille! Kaunis ovi ja vielä kauniimpi peili! Vielä pihakukkia kauniiseen vintage kannuun niin vieras on ylionnellinen!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sehän olisi hauskaa, eikä sulla olisi kovin pitkä matkakaan :) Kukat tosiaan unohtuivat, mutta onneksi on sentään tyttären siemenestä kasvattama pikku sitruunapuu ikkunalla.

   Delete
 2. Kauniin kokonaisuuden olet saanut aikaiseksi Toimiva ja viihtyisä huone ja värimaailma on niin levollinen ja kaunis.

  Vaatetelinekin olisi varmasti kiva, mutta tuolissa on hyvänä puolena se, että siihen saa yöksi päiväpeiton ja tyynyt. Itse aina kiinnitän huomioita makuuhuoneisiin, joissa ei ole mitään paikkaa mahdollisesti hyvin muhkeillekin päiväpetauksille ja koristetyynyille, ei telinettä, tuolia tai penkkiä tms. Ei kai niitä lattialle laiteta, tai mistäs minä tiedän, mutta tämmöinen näkökulma nyt kuitenkin. :)

  Ihanat näkymät teillä muuten ikkunoista näkyy välillä kuvissa, kuten tässäkin postauksessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Pauliinalotta! Jos huoneen nurkkaan tulee vaateteline niin ikkunan alle voisi tulla iso kori, johon voi nostaa koristetyynyt ja päiväpeitteen. Niille tosiaan täytyy olla jokin järkevä paikka :)

   Delete
 3. Kivalta ja raikkaalta näyttää! Mä kaipaisin vain kukkia lipaston päälle kuten aiempikin kommentoija. Kruunaisi kotoisuuden. :) Ihanaa viikonloppua!

  Maiju

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lupaan, että seuraavaa vierasta odottaa myös kukkakimppu lipaston päällä :) Mukavaa viikonloppua sinullekin, Maiju!

   Delete
 4. Kivannäköistä:) Mukavaa viikonloppua ja ihania hetkiä puutarhassa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, ja hauskaa viikonloppua sinullekin!

   Delete
 5. Kyllä tuolla kelpaa yöpyä.
  Pongasin kuvista ihanan keraamisen rasian. Kirppislöytö?
  Muuten nuo teidän ikkunoiden näkymät on tosi kivat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain, rasiakin on kirppislöytö, kuten lähes kaikki huoneen pikkuesineet. Peili piti ostaa uutena, mutta sekin oli viimeinen kappale ja myynnissä poistohinnalla :) Tämän alueen jugend-tyylisiä taloja ja niiden upeita yksityiskohtia en kyllästy ikinä katselemaan.

   Delete